450 g egres, 2 ek. víz, 70 g
finom kristálycukor, 2 ek. bodzavirág-szörpsűrítmény, 400 g kész vaníliaöntet
(vagy nem főzős puding), zöld ételfesték (elhagyható), 300 ml habtejszín,
darált mandulás csók a díszítéshez, mandulás csók a tálaláshoz.
A 2 ek. vízben, lefedve 5 percig
pároljuk az egrest, míg a bogyók szétpattannak.
Hozzáadjuk a cukrot, bodzaszörpöt
és pépessé keverjük. Levesszük a tűzről.
Tálba öntjük a pépet, hűlni
hagyjuk.
A vaníliás öntetet hozzákeverjük,
tehetünk hozzá néhány csepp ételszínezéket. Belekeverjük a felvert tejszínt.
Behűtve, majd a mandulás
morzsával megszórva kínáljuk.