Egreskrém bodzavirággal




450 g egres, 2 ek. víz, 70 g finom kristálycukor, 2 ek. bodzavirág-szörpsűrítmény, 400 g kész vaníliaöntet (vagy nem főzős puding), zöld ételfesték (elhagyható), 300 ml habtejszín, darált mandulás csók a díszítéshez, mandulás csók a tálaláshoz.
A 2 ek. vízben, lefedve 5 percig pároljuk az egrest, míg a bogyók szétpattannak.
Hozzáadjuk a cukrot, bodzaszörpöt és pépessé keverjük. Levesszük a tűzről.
Tálba öntjük a pépet, hűlni hagyjuk.
A vaníliás öntetet hozzákeverjük, tehetünk hozzá néhány csepp ételszínezéket. Belekeverjük a felvert tejszínt.
Behűtve, majd a mandulás morzsával megszórva kínáljuk.